De basis van een gezond volwassen gebit is een goede verzorging tijdens de kindertijd. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in kindertandheelkunde, en weten precies welke zorg het gebit van kleuters, schoolkinderen en tieners nodig heeft. Tandarts Vrederust is een kindvriendelijke tandarts, en dat betekent niet alleen dat we een kindergebit kunnen behandelen. Het betekent ook dat onze praktijk een vriendelijke en begripvolle omgeving voor jonge mensen is.

U bent met uw kinderen welkom voor hun halfjaarlijkse controle. Daarbij kijken we of hun tanden zich goed ontwikkelen en of er problemen zijn, die dan we in een vroeg stadium kunnen verhelpen. We voeren bij kinderen ook beschermende fluoridebehandelingen uit, vullen gaatjes en kunnen een beugel aanmeten om een scheefgroeiend gebit op tijd te corrigeren.

Veel (jonge) kinderen zijn bang voor een bezoek aan de tandarts. Daarom doen wij er alles aan om de kleintjes op het gemak te stellen. Onze tandartsen begrijpen waar kinderen vaak zenuwachtig over zijn en praten op hun eigen niveau met ze. Ze vertellen uw kind eerlijk en begrijpelijk wat ze gaan doen en waarom een bepaalde behandeling nodig is. Daardoor worden tandartsbezoekjes in de toekomst veel aangenamer voor uw kind – én voor u.