Bent u toe aan een kunstgebit? Als u meerdere tanden mist of ernstige tandklachten heeft is een kunstgebit nemen soms de beste oplossing. Een kunstgebit is een kunststof plaatje dat naar uw mond wordt gevormd, met daarop kunsttanden en kunstkiezen. Met een kunstgebit in ziet uw mond er voller en beter uit, en kunt u weer makkelijker praten en eten.

Onze tandartsen kunnen verschillende soorten kunstgebitten voor u maken. Een klikgebit is een gebit dat u stevig kunt vastzetten in uw mond, op kleine implantaten die we in uw kaakbeen plaatsen. Een overkappingsprothese lijkt daarop, maar wordt geplaatst op de eigen tandwortels. En een volledig kunstgebit vervangt ál uw tanden en kiezen en blijft goed in uw mond zitten.

Is het (nog) niet nodig om een volledig kunstgebit te nemen? Vaak kunnen we in overleg met u kiezen voor een implantaat of een prothese. Daarbij brengen we een frame- of plaatprothese aan in uw mond, die steunt op andere, natuurlijke tanden. Deze protheses zijn zo mooi gemaakt dat het bijna niet te zien is dat u kunsttanden heeft. Maak een afspraak met onze tandartsen als u meer wilt weten over kunstgebitten en protheses. We gaan graag met u in gesprek over een passende oplossing voor uw gebit.