Tandarts Vrederust kan u behandelen als u last heeft van (vergevorderde) tandvleesontsteking. De ernstige vorm daarvan heet parodontitis, waarbij ook het kaakbot aangetast is. Parodontitis kan optreden als tandvleesontsteking niet of niet tijdig behandeld wordt en kan leiden tot het verlies van tanden en kiezen.

U kunt tandvleesontsteking krijgen als er zich tandplak op uw gebit ophoopt en verhardt tot tandsteen. De bacteriën die in de tandplak leven krijgen zo de kans om het tandvlees te laten ontsteken. De symptomen (kenmerken) die daarbij horen zijn rood, pijnlijk, bloedend tandvlees, aantasting van het kaakbot en teruggetrokken tandvlees. Ook kunt u last hebben van een slechte adem of een vieze smaak in de mond. Als de tandvleesontsteking niet behandeld wordt, kan dat zich verplaatsen onder het tandvlees; parodontitis.

De behandeling van parodontitis houdt in dat de oorzaak van de ontsteking verwijderd dient te worden. Dit zal door uzelf gedaan worden door twee maal daags te tanden te poetsen en dagelijkse reiniging tussen de tanden en kiezen om tandplak boven het tandvlees te verwijderen, gevolgd door professionele gebitsreiniging/dieptereiniging door de tandarts of mondhygiënist om tandsteen onder het tandvlees te verwijderen. Ons team zal u uitgebreid vertellen en demonstreren welke hulpmiddelen voor uw mond geschikt zijn om een goede mondhygiëne en herstel van gezond tandvlees te krijgen.