Tandarts Vrederust is uw adres voor een professionele wortelkanaalbehandeling. Die ingreep is soms nodig als een tand of kies van binnen aan het rotten is door een infectie met bacteriën. U heeft dan erge pijn en een slechte adem. Omdat ook de tandzenuw aangetast wordt kan een rot gebitselement steeds pijnlijker worden, en op de lange duur een ernstige ontsteking opleveren.

De tandarts kan er dan in overleg met u voor kiezen om een wortelkanaalbehandeling uit te voeren. Bij deze ingreep verwijderen we de binnenkant van een tand of kies en vullen het gat op met een stevig materiaal of met een kroon. Daardoor kunnen er geen nieuwe bacteriën in de tand of kies komen. De ontsteking geneest, de pijnklachten verdwijnen en uw adem wordt weer fris.

Wij hebben in onze praktijk veel te maken met zenuwachtige patiënten. Daarom doen we er alles aan om u op uw gemak te stellen en uit te leggen wat u van de behandeling kunt verwachten. Veel mensen zijn bang dat de wortelkanaalbehandeling veel pijn doet. Dat valt ontzettend mee – en vóór en na de behandeling krijgt u pijnstillers die de meeste pijn wegnemen. We merken dat onze patiënten na een wortelkanaalbehandeling vaak opgelucht zijn, omdat de ingreep ontzettend meeviel. Bovendien verdwijnen de bestaande pijnklachten en wordt de kans op (ernstige) complicaties veel kleiner.